Grupul de companii Zentiva din România, lider în volum și valoare pe piața medicamentelor generice din România, a finalizat plantarea unui nou lot de 40.000 de puieți de arbori în pădurile defrișate din Munții Făgăraș, în colaborare cu Fundația Conservation Carpathia.
Volumul de plantări corespunde unei suprafețe de 11 hectare de teren. În mod efectiv, alături de procesele sporadice de regenerare spontană, arealul reabilitat anul acesta cu sprijinul Zentiva se ridică la 16,5 hectare.
Din 2019 și până în prezent Zentiva a susținut plantarea a 145.000 copaci. Eforturile de reconstruire a pădurilor s-au concentrat pe zonele Dobroneagu, Valea Vâlsanului, Pojarna Valea Rea și Groapele. În arealul Groapele și Dobroneagu, Conservation Carpathia a demarat deja monitorizarea plantațiilor folosind drona achiziționată anul acesta cu sprijinul Zentiva.
„Plantarea de copaci este o investiție esențială în sănătatea planetei și a noastră. Fiecare copac plantat reprezintă un pas către un viitor mai verde, mai curat și mai sănătos pentru toate generațiile. Zentiva are o abordare sustenabilă a întregii activități aceasta incluzând și angajamentul de a proteja sau compensa pentru o planetă mai sănătoasă. Este timpul să acționăm oriunde este nevoie să restaurăm și să conservăm mediul”, a declarat Simona Cocoș, Director General al Zentiva România și Moldova.
„Sprijinul Zentiva nu numai că ne ajută să inițiem revenirea pădurii în zone unde aceasta a fost abuziv distrusă, dar ne-a deschis și calea către un sistem modern de monitorizare a plantațiilor care ne permite să intervenim la timp dacă sunt probleme în șantierele de reconstrucție ecologică”, a afirmat Mihai Zotta, director de conservare la Fundația Conservation Carpathia.
Angajamentul Zentiva față de sustenabilitate se extinde dincolo de reîmpădurire, cu programe de reducere a amprentei de carbon, a deșeurilor și de utilizare responsabilă a resurselor. Grupul Zentiva își propune să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru Scopul 1 și 2 până în 2030, acest obiectiv fiind extins recent la a deveni zero net în 2050. Zentiva intenționează să continue să sprijine proiectele Fundației Conservation Carpathia, recunoscând rolul vital al pădurilor în combaterea schimbărilor climatice și conservarea biodiversității.
În România, grupul Zentiva reunește companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A. și Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastroenterologie, reumatologie și arii strategice precum oncologie, aparatul cardiovascular, diabetul și sistemul respirator. În cadrul grupului Zentiva sunt angajate aproximativ 1.300 de persoane, dintre care circa 890 în operațiunile industriale (producție).